Osvobození respirátorů od DPH skončilo, respirátory GOOD MASK však nezdraží

Tuzemský výrobce kvalitních FFP2 respirátorů z českých materiálů, společnost GOOD MASK oznámila, že udrží stejnou cenu svých ochranných pomůcek pro boj s covid-19 pro koncové zákazníky i po opětovném zavedení sazby DPH. Koncem roku 2021 skončila výjimka, která zprostila respirátory třídy FFP2 od sazby DPH. Nově tak jsou výrobci i prodejci opět povinni účtovat 21% sazbu DPH, což bude u většiny respirátorů znamenat zdražení.

„Kvalitní ochranu dýchacích cest považujeme za jeden z efektivních způsobů pro boj s šířením covid-19. Naše respirátory vyrábíme v ČR a z českých materiálů, současně nám jde o to, aby byly cenově dostupné pro širokou veřejnost. Navýšení ceny o DPH proto budeme kompenzovat z naší marže tak, aby koncová cena pro spotřebitele zůstala stejná,“ říká Martin Ladyr, zakladatel firmy GOOD MASK.

Po oznámení záměru vlády neprodloužit osvobození respirátorů od DPH na konci roku 2021 skokově vzrostla poptávka po FFP2 respirátorech značky GOOD MASK. Například e-shop DIALEKARNA.CZ okamžitě zaznamenal zhruba trojnásobnou poptávku po FFP2 respirátorech GOOD MASK. S ohledem na výrobní kapacitu a skladové zásoby v Praze je GOOD MASK nadále připraven pokrývat poptávku po kvalitních českých respirátorech za velmi příznivou cenu.

GOOD MASK

Společnost byla založena v dubnu 2020 z důvodu akutního nedostatku osobních ochranných prostředků. Hlavním hybatelem je podnikatel, investor a filantrop Martin Ladyr, pro kterého byla prvním impulsem urgentní nutnost vybavit účinnou ochranou nejvíce ohrožené skupiny obyvatelstva, zejména diabetiky. Pro ty vydává již 15 let specializovaný časopis DIAstyl. Společnost investovala značné finanční prostředky v řádu desítek milionů korun do výrobních linek a vývoje kvalitních ochranných prostředků včetně jejich certifikace. Filtrační materiál meltblown, který byl vyvinut ve spolupráci s Technickou Univerzitou v Liberci, spolu s dalšími klíčovými materiály odebírá výhradně od českých výrobců. V současné době patří k největším producentům zdravotnických ústenek a respirátorů ve střední Evropě. Výrobky GOOD MASK jsou zastoupeny na pultech obchodních řetězců nejen v České republice, ale i v dalších zemích Evropské unie. www.goodmask.cz

Kontakt pro média: Aleš Povr, ales@4info.cz, tel.: 608 272 217